Especialistes en aïllaments, insuflats, impermeabilitzacions, ignifugacions, revestiments i sostres falsos

La Impermeabilització de Terrasses i Cobertes i la seva importància

La impermeabilització de terrasses i cobertes és un aspecte crucial a tenir en compte en el manteniment i conservació de qualsevol edifici.

Descobreix els beneficis i per què és important impermeabilitzar una terrassa, així com els tipus de cobertes i terrasses que podem impermeabilitzar.

La impermeabilització i els seus principals avantatges

Impermeabilitzar una coberta o terrassa amb materials que impedeixen el pas de l’aigua és imprescindible per protegir la teva llar dels danys causats per les filtracions i la humitat.

Els principals avantatges que aconseguim amb la impermeabilització en una terrassa o coberta són:

  1. Control de danys estructurals en edificacions:

El contacte continu i prolongat amb la humitat derivada de l’aigua pot causar deterioraments estructurals greus en els edificis, així com corrosió de l’acer o degradació del formigó. La impermeabilització de cobertes i terrasses ajuda a controlar aquests problemes, garantint així que es pugui allargar la vida útil de les estructures i en conseqüència dels edificis o habitatges unifamiliars.

  1. Prevé Problemes de Salut:

La humitat en els edificis contribueix a l’aparició de molsa i fongs, aquesta afecció a l’interior dels habitatges pot desencadenar en problemes de salut com respiratoris i al·lèrgies. Una correcta impermeabilització garantirà el manteniment d’un ambient interior molt més saludable.

  1. Protecció de l’Edifici i del seu interior:

Les filtracions d’aigua poden danyar l’interior dels edificis, causant taques d’humitats a parets i sostres, fallades en els revestiments i danys en els acabats interiors. Els processos d’impermeabilització protegeixen l’interior de l’edifici de les condicions climàtiques externes, prevé les filtracions i en conseqüència els danys derivats.

  1. Augment del Valor de la Propietat:

Un edifici amb una terrassa correctament impermeabilitzada té un major valor en el mercat immobiliari, ja que pot generar una major confiança als compradors en associar la seguretat i durabilitat en les estructures de l’habitatge a l’estat de la terrassa.

Impermeabilització de tipus Cobertes i Terrasses

Cada tipus de terrasses i cobertes requereix un tipus d’impermeabilització que difereix en funció de les seves necessitats i ús.

  1. Impermeabilització de Cobertes enjardinades:

Per a cobertes amb vegetació integrada col·loquem una capa impermeabilitzadora sota del substrat vegetal que permet refugiar i protegir l’estructura de l’edifici d’humitats i filtracions.

Aquesta protecció facilita la vegetació urbana, que és beneficiosa per millorar el nostre entorn proper i el paisatge urbà, a més de reduir la temperatura de l’ambient i mitigar l’efecte hivernacle.

  1. Impermeabilització de Cobertes Invertides:

Les cobertes invertides presenten una característica única en col·locar l’aïllament tèrmic sobre la impermeabilització, proporcionant una protecció addicional contra la humitat i l’aigua. Per impermeabilitzar cobertes invertides existeixen diferents tipus d’acabats i graus de protecció.

  1. Impermeabilització de cobertes Transitables:

Aquest tipus d’impermeabilització està dissenyat per a terrasses i cobertes que estan destinades a ser utilitzades com a àrees de trànsit mitjà-alt. Fem servir materials resistents i duradors que poden suportar l’ús constant de la superfície. En aquest cas, és essencial tenir en compte les exigències específiques de la terrassa i el grau de trànsit que experimentarà.

Entre els materials més destacats per a la impermeabilització de cobertes transitables es troba la membrana de poliuretà ideal per a terrasses de gran trànsit, i la pintura de cautxú, adequada per a terrasses i superfícies amb menor activitat.

Conclusió: Una bona impermeabilització ens facilita la vida

La impermeabilització de terrasses i cobertes és fonamental per al nostre confort, preserva la integritat estructural dels edificis, protegeix l’interior de danys per humitat, millora la qualitat de l’ambient interior i manté el valor de les nostres propietats.

Tinguis la coberta que tinguis, enjardinada, invertida o transitables, t’oferim la millor solució possible en impermeabilització i adaptada a les necessitats específiques del teu projecte.

Des de Terpolar, estem compromesos a oferir solucions personalitzades d’impermeabilització que garanteixin la durabilitat i la seguretat de les estructures d’edificis i habitatges.

Necessites serveis d'aïllament, impermeabilitzacions o ignifugacions?

Altres notícies sobre aïllaments, impermeabilitzacions i ignifugacions