Especialistes en aïllaments, insuflats, impermeabilitzacions, ignifugacions, revestiments i sostres falsos

Insuflat de càmeres amb cel·lulosa

Descobreix totes les possibilitats de l’aïllament amb cel·lulosa

La cel·lulosa és un aïllant tèrmic poc conegut però altament recomanat per a protegir les nostres teulades, parets i façanes de manera ecològica.

L’aïllant de cel·lulosa està fet a partir de paper de diari triturat, al qual se li afegeixen additius per a donar-li propietats ignífugues, contra els fongs, els rosegadors i insectes, obtenint un material amb unes característiques aïllants tèrmiques i acústiques sorprenents, i totalment ecològic, partint d’un producte reciclat.

Mitjançant l’aplicació de sistemes i materials homologats en matèria d’aïllament tèrmic aconseguim millorar l’eficiència energètica de l’edifici. L’aïllament tèrmic d’un edifici és una acció molt important si volem aconseguir millores energètiques considerables

Què és l’insuflat de cel·lulosa en aïllament de càmeres?

L’insuflat de cel·lulosa és un aïllament tèrmic que consisteix en la injecció de cel·lulosa a les càmeres d’aire existents entre murs i envans dels habitatges .

La injecció de cel·lulosa proporciona a l’edifici una envolupant tèrmica que disminueix la pèrdua de calor a l’hivern i de fred a l’estiu, reduint el cost econòmic de la calefacció i la refrigeració.

Com s’utilitza la cel·lulosa en l’aïllament tèrmic per insuflat?

La cel·lulosa es presenta en forma de partícules soltes i s’utilitza com a material aïllant en el procés d’insuflat. Aquestes partícules estan tractades amb retardants de foc per a millorar la seva resistència al foc. A més, se’ls sol agregar surts de bor, que actuen com a repel·lents d’insectes i fongs.

El procés d’insuflat de cel·lulosa es realitza mitjançant l’ús d’una màquina especialitzada. Aquesta màquina succiona les partícules de cel·lulosa i les projecta a alta velocitat cap a les cavitats aïllades. Les partícules es dispersen en l’aire i es distribueixen de manera uniforme en l’espai, omplint tots els racons i esquerdes.

celulosa-aillament-sostenible

Avantatges de l’aïllament de cel·lulosa

La cel·lulosa aplicada a l’aïllament tèrmic presenta una sèrie d’avantatges respecte a altres materials utilitzats com a aïllants tèrmics:

  • És un material ecològic tant en la seva matèria primera, paper reciclat de diaris, com durant el seu procés de fabricació, s’utilitza menys energia en el seu procés i en el transport. A més els seus residus són reciclables.
  • Es pot adaptar a qualsevol cavitat a causa de la seva densitat el que la converteix en un bon aïllant tèrmic per a evitar el moviment d’aire entre parets i protegint l’entrada de fred a l’interior de l’habitatge.
  • És el millor aïllament contra la calor. A causa de la seva composició és transpirable i permet que l’interior de l’habitatge tingui una temperatura de confort en els dies d’estiu durant més temps evitant un ús excessiu de l’aire condicionat.
  • Posseeix propietats d’aïllant acústic.
  • L’aportació de sals bòriques durant el procés de fabricació de l’aïllament de cel·lulosa li atorga propietats per a la protecció de la llar contra plagues d’insectes.
  • La seva instal·lació es fa en un sol dia i sense obres
  • Es distribueix homogèniament i així evita humitats intersticials, ponts tèrmics i corrents d’aire fred que baixin la temperatura en l’habitatge
  • Té un coeficient de conductivitat tèrmica molt baix, és a dir, no transmet la calor i emmagatzema energia
  • És permeable al vapor d’aigua deixant així respirar a l’edifici i reduint les possibilitats de formació d’humitats per condensació.
  • La seva vida útil és realment alta, superior als 50 anys conservant totes les seves prestacions

A més de tots aquests avantatges dotar als nostres habitatges d’un aïllament tèrmic, ens redueix la factura energètica que hem de pagar cada mes.

Una vegada que hàgim instal·lat un aïllant de cel·lulosa en les nostres llars comprovarem com la despesa en calefacció a l’hivern i en aire condicionat a l’estiu es redueix dràsticament, guanyant en eficiència energètica.

aillament-sostenible

La cel·lulosa, un aïllament sostenible

Els aïllaments tèrmics a base de cel·lulosa suposen una alternativa ecològica a les llanes minerals o les escumes químiques, tenint com a matèria primera el paper reciclat, principalment de diaris, aconseguint el 75% de la seva composició, proporcionant altes prestacions com a aïllament tant tèrmic com acústic, d’una forma més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Tot el procés de fabricació de cel·lulosa, al contrari que aquells que es duen a terme per a fabricar altres aïllants tèrmics com la llana de roca o la llana de mineral, és completament ecològic consumint molt poca energia.

Especialistes en aïllament sostenible

A Terpolar portem més de 30 anys oferint solucions en aïllaments tèrmics de tota mena. Consulta amb nosaltres per aconsellar-te el millor aïllament tèrmic segons les teves necessitats.

Necessites serveis d'aïllament, impermeabilitzacions o ignifugacions?

Altres notícies sobre aïllaments, impermeabilitzacions i ignifugacions