Les franges tallafocs són elements de construcció que eviten o retarden la propagació del foc entre espais, amb l’objectiu que les flames no s’expandeixin a espais adjacents, especialment entre naus industrials.
La instal·lació de franges tallafocs es pot realitzar mitjançant plaques de fibrosilicat o plaques de cartró guix. A Terpolar realitzem la instal·lació de franges tallafocs amb materials de la millor qualitat per assegurar la protecció de les persones.
Com funcionen les franges tallafocs?
Les franges tallafocs són útils perquè aïllen espais adjacents per evitar l’expansió de les flames en un incendi. La seva instal·lació és essencial per evitar o endarrerir la propagació del foc entre sectors, naus o edificis.
Hi ha dos casos en què es poden instal·lar franges tallafocs, amb placa de cartró guix o fibrosilicat:
- Franges entre forjat i façana
- Franges entre mitgera i coberta
En tots dos casos són franges construïdes amb panells compostos per silicats càlcics, reforçats amb fibres inorgàniques resistents al foc
Franja tallafocs horitzontal amb una resistència al foc EI-60 i la formació d’un envà de guix laminat amb una resistència al foc EI-60
Quins avantatges ofereixen les franges tallafocs?
- És un excel·lent sistema de protecció passiva davant del foc gràcies a la seva funció de sectorització
- S’instal·la amb elements amb alta resistència davant del foc
- La seva col·locació es pot fer mitjançant grapes, cargols o claus
Franges tallafocs amb acabats de qualitat
Una franja tallafoc és una solució ràpida, pràctica i adaptable a qualsevol edifici. A Terpolar presentem panells de fibrosilicats o cartró guix amb acabats llisos i de color blanc trencat. A més, les franges tallafocs es poden pintar directament per integrar-les a l’estètica de l’edifici i que no afecti el disseny de l’espai.
Tipus de naus industrials i la seva protecció antiincendis:
Cada tipus de nau industrial s’ha d’adaptar al sector industrial que pertany i al nivell de risc de l’activitat que duu a terme.
La normativa estableix 5 tipus de naus amb les seves mesures contrafoc adients:
Tipus A: La nau comparteix l’estructura amb altres naus o establiments, per tant és obligatori comptar amb un sistema de franges tallafocs altament eficient.
Tipus B: l’estructura i el sostre estan aïllats, però a una distància inferior a 3 m de la nau o establiment, per la qual cosa el foc podria arribar a passar d’un immoble a un altre.
Tipus C: En el cas de les de tipus C aquesta distància és d’un mínim de 3 m
Tipus D i E: l’activitat es desenvolupa en espais oberts amb altres tipus de protecció antifoc.
Franja tallafocs EI-60 amb placa de guix laminat.
És necessària la protecció passiva contra incendis?
El creixement de la població, la urbanització de més espais i el canvi climàtic han suposat nous reptes per a la vida moderna. Els edificis són cada vegada més alts i cada vegada estan més a prop els uns dels altres. Com a conseqüència, poden aumentar riscos com el d’un incendi.
Segons el Reglament d’Instal·lacions de Protecció contra Incendis (RIPCI) tots els edificis han de complir la normativa contra incendis que cada vegada és més estricta, per això és necessari que les instal·lacions les faci una empresa amb certa experiència en el mercat i que estigui al dia de les normatives.
Causes més comunes d’incendis:
Una fallada en la instal·lació d’una barrera o una franja tallafocs dissenyada per a detenir les flames que es propaguen internament.
L’ ús de materials combustibles durant la fase de construcció.
Edificis construïts molt a prop els uns dels altres, la qual cosa facilita la propagació del foc d’un edifici a un altre
És recomanable ser previsors i comptar amb algun tipus de protecció passiva contra el foc per evitar qualsevol mena d’incendi.
Més de 30 anys oferint solucions en ignifugacions de tota mena
A Terpolar cerquem les solucions tècniques que millor s’adapten a les vostres necessitats d’estalvi energètic, confort i seguretat. Contacta amb nosaltres per a més informació!