Especialistes en aïllaments, insuflats, impermeabilitzacions, ignifugacions, revestiments i sostres falsos

Sostre fals. Quins tipus existeixen i quina funció tenen?

Sostre fals. Quins tipus existeixen i quina funció tenen?

Cada vegada són més les persones que trien instal·lar sostres falsos als seus habitatges pels nombrosos avantatges que suposen. Triar el material perfecte per a un sostre fals pot ser una tasca complicada si desconeixem les característiques de cadascun i no comptem amb uns professionals que ens assessorin. És important tenir clar el que volem aconseguir amb el sostre fals per a seleccionar el material més adequat a les nostres necessitats.

El sostre fals pot ser un element imprescindible en una casa si parlem des del punt de vista pràctic. Baixar els sostres pot ajudar a un considerable estalvi econòmic, ja que pot facilitar que la casa s’escalfi molt abans.

Què és un sostre fals?

És un element constructiu que es crea amb la instal·lació de planxes de cartó guix o altres materials en un espai a centímetres des del forjat de la casa. És un tipus de sostre secundari que queda per sota de l’original. 

EL PRINCIPAL AVANTATGE D’UN SOSTRE FALS

Permet crear un nou sostre sense necessitat de reparar o substituir l’original. Pots ocultar esquerdes i humitats de manera senzilla. En definitiva, quan un sostre es troba en mal estat és una manera de crear una nova superfície llisa que es pot pintar o revestir.

Funcions principals:

  • Ressaltar l’esplendor interior d’una habitació.
  • Cobrir cables i filferros per a electricitat.
  • Controlar l’altura d’un sostre excessivament alt.
  • Proporcionar aïllament acústic i tèrmic.
  • Configurar la il·luminació i els accessoris addicionals

Tipus de sostre fals 

Sostres continus

Aquests sostres solen instal·lar-se en dos tipus de materials: guix laminat i escaiola.

A diferència dels sostres registrables, aquests sostres són fixos, no poden ser desmuntats i col·locats de nou. A més requereixen d’un cert manteniment.

Sostres registrables

La instal·lació d’aquesta mena de sostres és molt més senzilla i ràpida. Existeix més varietat de materials per al muntatge d’aquests.

Aquest tipus de fals sostre és un sostre desmuntable, així que el manteniment pot consistir en la substitució d’alguna de les plaques de manera individual.

Segons el material de construcció 

Sostre fals d’escaiola

L’escaiola és un dels materials més utilitzats en reformes És un material molt fàcil de treballar, a més molt versàtil quant a decoracions.

A més d’existir una gran quantitat de sostres d’escaiola també podem trobar en el mercat una àmplia varietat de motllures decoratives.

Sostre fals de pladur

També anomenat cartó guix, aquest tipus de sostres destaquen sobretot pel seu muntatge senzill i neteja quant a la instal·lació.

Aquest és un material que s’utilitza també en parets i com a aïllament addicional. A més, permet la seva combinació amb la llana de roca per a un millor aïllament.

Quin tipus de sostre fals escollir?

Depèn de les necessitats de cadascun. A Terpolar t’aconsellem per trobar el millor revestiment per a tu.

En les zones de l’habitatge o local on s’haurà de tenir accés a canonades o cablejat l’ideal seria col·locar un sostre registrable per a poder muntar i desmuntar les làmines del sostre si és necessari.

El mateix si tenim un sistema d’aire condicionat i hem d’accedir a l’aparell, situat a l’altre costat del fals sostre.

Avantatges d’instal·lar un sostre fals

Aïllament tèrmic i aïllament acústic de l’habitació

Una dels avantatges que té instal·lar un sostre fals és que per si mateix ens ajudarà amb l’aïllament tèrmic de l’habitatge.

Molts dels materials que s’utilitzen per als sostres falsos són materials freqüents per a aïllar tèrmicament una casa. 

L’aire calent tendeix a pujar cap amunt i en baixar el sostre estem reduint la distància per on es distribueix la calor.

L’aïllament acústic ve donat en baixar el sostre i crear una cambra entre tots dos que esmorteirà els sons.

Resistents a la humitat

Instal·lar un sostre fals pot ajudar-te a prevenir tota la condensació d’aigua que es pugui acumular pot ser molt beneficiós perquè els materials són antihumitat.

Estalvi en les factures energètiques

En baixar els sostres, l’espai de l’habitació es redueix i costa molt menys temps i diners escalfar-ho.

Això se suma a les propietats d’aïllament tèrmic dels sostres falsos i tenim un estalvi considerable en les factures energètiques.

Per descomptat aquest estalvi en les factures també afecta a la quantitat d’energia que es consumeix per a escalfar la casa. Es redueix també la pèrdua d’aquesta energia i per tant disminueixen les emissions de CO₂ a l’atmosfera.

Dissenyar l’espai al nostre gust

Col·locar un sostre fals ens permet dissenyar el sostre al nostre gust. Oferim una gamma variada de sostres fals decoratius per renovar el disseny del sostre.

Baixar l’altura d’un sostre molt alt 

Un sostre massa alt a vegades provoca sensació de fredor. Cal compensar bé amb l’interiorisme, els dissenys i materials triats. Si no vols aquest espai d’altura excepcional, crea un sostre fals per a aconseguir el nivell que desitges.

Renovar el cablejat o la il·luminació

Amb un sostre fals, realitzar el projecte d’il·luminació adequat és més senzill. Es poden distribuir els cables per a portar llums i focus on vulguis. A més, els focus poden ser encastats, de manera que no sobresurtin respecte al nivell del sostre.

Sostres falsos amb les millors qualitats

A Terpolar oferim diversos tipus de revestiments de cartró guix i sostres falsos realitzats amb productes de reconegut prestigi de marques com: Pladur, Rockwool, Placo, Promat, Knauf i Armstrong. Contacta amb nosaltres per a més informació!

Necessites serveis d'aïllament, impermeabilitzacions o ignifugacions?

Altres notícies sobre aïllaments, impermeabilitzacions i ignifugacions