Especialistes en aïllaments, insuflats, impermeabilitzacions, ignifugacions, revestiments i sostres falsos

impermeabilitzacio poliurea

Què és la poliurea? Coneix els avantatges d’impermeabilitzar amb poliurea

La poliurea és un producte per a totes aquelles aplicacions en les quals la impermeabilització, protecció i durabilitat són fonamentals (cobertes, terrasses, terrats) i és, a més, un material que pot actuar com a revestiment protector de qualsevol element constructiu.
La impermeabilització amb poliurea és una solució que ens permet protegir superfícies de l’aigua o altres líquids. Per evitar-ne la penetració, com en el cas de cobertes o per evitar-ne la fuita, com en el cas dels diferents dipòsits o piscines.

Què és la poliurea i per a què serveix?

La poliurea és un producte usat per a la impermeabilització i protecció de superfícies, que resisteix el contacte permanent amb aigua sense que això perjudiqui o afecti les seves propietats impermeabilizantes, al seu envelliment o durabilitat.

On s’aplica la poliurea?

Les propietats de la poliurea la converteixen en un producte per a totes aquelles aplicacions en les quals sigui imprescindible la impermeabilització, protecció i durabilitat. És un producte que posseeix infinitat de possibilitats de coloració, per la qual cosa també resulta un producte estrella en aquelles aplicacions on l’aspecte estètic juga un paper important.

A més, la seva adaptabilitat i adherència permeten el seu ús en gairebé qualsevol aplicació amb requeriments d’impermeabilització i/o protecció, en les quals es pot destacar: Impermeabilització i protecció anti-corrosió sobre acer, formigó i molts altres suports.

Les aplicacions d’aquest producte es donen principalment en façanes i cobertes, així com en paviments o fins i tot vehicles. 

Principals aplicacions de la poliurea:

 • Impermeabilització de cobertes, teulades o claraboies.
 • Impermeabilització de façanes.
 • Impermeabilització de terrasses, balcons i volades.
 • Impermeabilització i reparació de piscines.
 • Impermeabilització de dipòsits.
 • Revestiment de vehicles.

A més les seves àmplies propietats fan que també s’usin en àmbits com la protecció al foc , paviments d’aparcaments i alt trànsit, piscifactories, depuradores, indústria alimentària, protecció d’equips, etc.

La poliurea impermeabilitza, protegeix la superfície dels agents climàtics i del pas del temps i no és perjudicial per al medi ambient.

Usos de la poliurea

La poliurea és un producte ideal per a les aplicacions en les quals la impermeabilització, protecció i durabilitat siguin vitals, la qual cosa la dota d’infinites possibilitats d’ús. A més, són un clar avantatge en aquelles aplicacions en les quals l’aspecte estètic jugui un paper important.

La seva adaptabilitat i adherència permeten el seu ús en gairebé qualsevol aplicació amb requeriments d’impermeabilització i/o protecció, podem destacar: impermeabilització i protecció anti-corrosió sobre acer, formigó i molts altres suports.

terrassa amb poliurea

Com s’aplica la poliurea?

L’aplicació de la poliurea pot ser mitjançant projectat o per aplicació manual i pot ser projectada en calent o en fred.

Poliurea en calent/projectada

D’una banda, la poliurea projectada normalment es projecta en calenta mitjançant equips d’alta pressió que són capaces de proporcionar pressions de 2.700 i 3.000 p.s.i. El seu assecat serà en només 3 o 4 segons d’aplicar-se. A l’ésser un component líquid genera una capa fina que mitjançant aquest sistema d’aplicació s’adhereix a qualsevol superfície irregular formant una membrana contínua.

Poliurea en fred

D’altra banda, si la seva aplicació és en fred, s’aplicarà de manera manual mitjançant una flama de goma o qualsevol altre mitjà que s’adapti al treball a realitzar. Aquest procés no requereix un equip com l’anterior, i el seu assecat serà més lent, ja que es treballa en fred.Quan es va assecant, es forma una membrana sense juntes, impermeable i elàstica, amb gran resistència a la tracció i al desgast.

Amb l’aplicació en fred, cal tenir en compte la meteorologia i procurar aplicar-ho en dies secs, i quan no es vagin a fer altres treballs immediatament després.

Propietats de la poliurea

Si ens centrem en les propietats de la poliurea, fan que sigui el producte idoni per a la impermeabilització, la protecció i la durabilitat de les cobertes. A més, és reflector a la llum i allibera gran part de la calor absorbida, reduint així la temperatura en l’edifici.

Adaptar-se a qualsevol superfície és una altra de les propietats que fan que tingui un alt nivell d’impermeabilització i protecció. I, la poliurea és un material que suporta de manera excel·lent les temperatures extremes, però quan diem això, quin tipus de temperatures suporta la poliurea? Bé, perquè aquest material té un rang de treball des de -40 °C fins a +180 °C.

Avantatges de la poliurea:

La poliurea conté una multitud d’avantatges, que la converteixen en un dels millors materials per a impermeabilitzar superfícies:

Posseeix unes excel·lents propietats físiques, com a resistència a la tracció, al trencament i a l’elongació, la qual cosa li permeten absorbir els moviments de la superfície sobre la qual s’ha aplicat, movent-se al costat d’ella.

No l’afecten les temperatures extremes ni els seus canvis bruscos, conservant les seves propietats elàstiques sense sofrir cap mena de deterioració.

 • Excel·lent resistència a la tracció i a la ruptura
 • Alta resistència a la perforació i a l’impacte
 • Gran resistència química
 • 100% impermeable sense unions ni soldadures
 • Excel·lent resistència a l’abrasió
 • Alta adherència aplicable sobre qualsevol superfície
 • Certificat de potabilitat homologat protecció UV aplicable a la carta RAL
 • 25 anys de garantia de producte (Certificat DITE)
 • Alta elasticitat (fins a 350% d’elongació)
 • Transitable a nivell de vianants i de vehicles
coberta amb poliurea

QUIN TIPUS D’IMPERMEABILITZACIÓ NECESSITES?

A Terpolar oferim diversos serveis d’impermeabilització amb poliurea:

Impermeabilització sense protecció

En suports que no han de rebre raigs UV (Sol).

Impermeabilització amb protecció

En suports que rebran raigs UV (Sol). Acabat d´esmalt de poliuretà alifàtic.

Impermeabilització transitable

Acabat d’esmalt de poliuretà alifàtic i antilliscant amb empolvorament de sílice.

Més de 30 anys oferint solucions en impermeabilitzacions de tota mena

A Terpolar tenim àmplia experiència en l’aplicació de poliurea per tota mena d’aplicacions, mitjançant solucions d’impermeabilització protegim de possibles fuites i de la penetració de líquids. Consulta amb nosaltres i t’oferirem més informació sobre la poliurea.

Necessites serveis d'aïllament, impermeabilitzacions o ignifugacions?

Altres notícies sobre aïllaments, impermeabilitzacions i ignifugacions